Framtidssäker, effektiv och hållbar snabbladdning

Framtidssäker, effektiv och hållbar snabbladdning

Energy Balance besitter rätt kunskap och teknik för alla företag som vill ta steget mot en mer hållbar framtid. Våra snabbladdningsstationer är framtagna för att möta behoven hos företag och organisationer av alla storlekar. För både tung fordonstrafik som lastbil och buss samt elbilar.
Oavsett om ni har en liten eller stor fordonsflotta kan vi garantera en laddningsinfrastruktur som både är effektiv och framtidssäker. Våra snabbladdningslösningar är justerbara från 50 kW upp till 300 kW, vilket möjliggör en laddningstid på enbart några minuter. Spara tid och öka produktiviteten.

Enkel laddhantering

Energy Balance förser dig och ditt företag med kostnadsfria styrsystem så att du snabbt och smidigt ska kunna ha total överblick av dina laddstationer. Vi har samarbete med många välkända och beprövade styrsystem och kan rekommendera det system som passar bäst för just era behov.

Fördelar med snabbladdning

01. Snabbt

Med en uteffekt på mellan 50 kW och 400 kW ökar snabbladdare laddhastigheterna avsevärt.

02. Enkelt

Anslut bilen och starta laddningen; resten sker automatiskt utan att du behöver övervaka processen.

03. Hållbart

Snabbladdning stödjer övergången till eldrivna fordon och bidrar till en grönare framtid.

04. Tidsbesparande

Snabbladdning minskar laddtiden drastiskt, vilket gör att fordonen kan återgå till drift snabbare och därmed öka flotttillgängligheten.

05. Flexibelt

Flexibilitet: Snabbladdning gör det möjligt att snabbt ladda fordonen under korta pauser eller skiftbyten.

Hur fungerar snabbladdning?

Snabbladdning för elfordon fungerar genom att laddstationen levererar likström (DC) direkt till bilens batteri, vilket kringgår bilens interna laddare som normalt omvandlar växelström (AC) till DC. Detta möjliggör betydligt högre effekt och därmed snabbare laddning,
Lär dig mer om hur DC-laddning fungerar och hur det skiljer sig från AC-laddning.

Nordisk helhetspartner för PNEs sortiment av snabbladdare för elfordon

Som ledande aktör inom hållbara energi- och infrastrukturlösningar har Energy Balance ett strategiskt partnerskap med taiwanesiska PNE Global. Med över 400 snabbladdare installerade runt om i Norden representerar PNE Global en betydande närvaro inom den nordiska laddningsinfrastrukturen. Partnerskapet etablerar Energy Balance som den officiella nordiska importören, distributören och servicepartnern för PNE Globals omfattande sortiment av snabbladdare.

En trygg investering

Ett samarbete med oss ska innebära en trygg investering för dig och ditt företag. Vi finns här genom planering, rådgivning och implementeringen till installation och underhåll. Alla våra snabbladdstationer är godkända enligt ISO61851-standarden och utvecklade för att klara alla olika väderförhållanden, så som kyla, snö och regn.